I hate (almost) everything about you - del 8

Två klädombyten, kallingar, deo, kajal, hårspray, kam, mobilladdare, pengar, kort och mobil. Det borde räcka. Det behövdes inte så himla mycket för att festa. Lite piggare humör kanske men det skulle förhoppningsvis infinna sig till kvällen. Alla treor på södra skolan skulle på studentkryssning idag, något som varit hett efterlängtat ett bra tag. Liams klass hade tjatat till sig att få ledigt idag, medans övriga klasser fick slita till skoldagens slut. Kändes rätt okej.
Han skulle möta dom andra vid terminalen vid fyra så det var dags att dra snart, skulle ju vara mindre kul att behöva ta sats och hoppa upp på däck för att färjan redan lossat från hamnen. Green days basket case började spela i hans ficka och det var ganska väntat att det var ’mamma’ som skulle stå på skärmen.
”Yes.”
”Hej gubben, har du åkt redan?”
”Nej jag var precis på väg.”
Han öppnade dörren och låste efter sig.
”Var det klockan fem ni skulle åka?”
”Japp.”
Cathy hade inte varit så förtjust till idèen med studentkryssningen, men Liam hade intygat att dom faktiskt inte bara skulle festa, dom hade faktiskt bokat bord till buffèn också. Den egentliga anledningen till det var väl att det var gratis dryck, men det hade han låtit bli att nämna.
”Du kan väl försöka ta det lugnt i alla fall? Gå inte ut på däck på kvällen, jag menar allvar Liam.”
”Oroa dig inte morsan”, log han. ”Du och Magda kan väl hitta på något ikväll så att du kan sluta tänka på mig en stund”, flinade han. Och så kanske det kan dröja ett tag tills vi måste hitta på någonting alla fyra, tillade han i huvudet.
”Det är mitt jobb att oroa mig för dig”, sa Cathy men skrattade till lite. ”Hoppas ni får kul i alla fall.”
”Det får vi”, log han.
”Inte för kul.”
”Nejnej, lagom”, flinade han. ”Men jag behöver båda händerna nu”, sa han och krånglade lite med låset till cykeln.
”Okej men då ses vi imorgonkväll då, du kan väl skicka något sms.”
”Du kommer ju skicka typ hundra så något lär jag kunna svara på”, sa han retsamt. Dock var hans mamma ganska van med att inte få någon kontakt alls med sin son när han var iväg på någonting.
Dom la på och Liam cyklade iväg mot Värtahamnen.
Nu hade han en vanlig ’kärringcykel’ som han spraymålat svart, men när han varit yngre hade han varit helt inne på det där med BMX, det hade varit det coolaste som fanns. Det var på den tiden han och Andy åkt runt på sparkcyklar. Ibland undrade han lite över hur det hade kunnat vara. Ifall han och Andy fortfarande varit kompisar. Hade dom festat båda två varje helg och hittat på en massa bus som när dom var små? Eller hade dom suttit i Andys rum och snackat om precis allting? Hade Liam kunnat berätta om ångesten inför studenten? Den han inte vågade säga något om inför sina kompisar för att det skulle få honom att låta töntig. Skulle han känna sig bekväm med att berätta att han var bi och till och med kunna prata om killar med Andy? Det som han inte ens vågade berätta för Cathy. Inte för att han i smyg önskade att dom fortfarande var kompisar, absolut inte, men ändå. Dom där tankarna hade börjat dyka upp lite efter att Andy hade hjälpt honom med matten. Högst irriterande.

”Andy!” Han vände snabbt på huvudet och log när han fick syn på sina kompisar. ”Hej!”
Det var som att skolgården hade förflyttats till Stockholms hamn istället, man kunde knappt se någon över 20-strecket. Temperaturen låg däremot över 20-stecket och han hoppades på att dom kunde gå ut på däcket en stund innan solen gick ner. Han var som sagt inte den som festade jättemycket, men det här skulle bli kul. Någon utlandsresa hade det inte blivit prat om, bara några smågäng som skulle iväg till olika ställen, så det här kunde mycket väl vara sista ’klassresan’ dom gjorde tillsammans.
”Det är väl kanske bäst att börja ta sig in, lär bli en rejäl kö”, sa Simon.  

”Pax för den högra sängen”, sa Jake så fort dom öppnat hytten och kastade sin väska på den vitbäddade sängen.
”Dom är exakt likadana?” flinade Liam och damp ner på den vänstra sängen.
”Nu ska vi inte vara sån”, flinade Jake tillbaks. ”Ska du duscha?”
Liam nickade. ”Jaa jag orkade inte imorse. Men du kan börja.”
Dom skulle befinna sig vid buffén om ganska exakt en timme. Han öppnade hyttdörren och kikade ut.
”Tja Linus!” ropade han då han såg sin kompis ifrån mediaklassen.
”Men tjena”, flinade han. ”Ska vi vara grannar?”
”Kanske”, log Liam snett och lutade sig runt dörren för att kolla numret. ”779 har vi.”
Linus kollade sitt kort men hann inte svara förrän några andra röster hördes.
”Var det 780 Andy?” undrade en kille med vitblont hår.
”Yes, våning 6, men det stod det väl utanför hissen? Jag kollade inte ens”, flinade Andy till.
Det kunde inte vara sant. Liam strök handen genom håret och drog lite misstroget på munnen.
Andy fick fram kortet ur jeansfickan och fick i samma stund som han såg upp syn på Liam i korridoren. Han kollade numret på dörren bredvid sig, 776, räknade snabbt dörrarna framåt. Jodå.
”Ser ut som att vi blir grannar här med”, sa han till Liam samtidigt som väskan gled av axeln.
”Härligt”, sa Liam med ett stort ironiskt leende. ”Vi flyttade hit först så det är ni som borde ha med inflyttningspresent isåfall.”
Oj, var det ett skämt från Liams sida? undrade Andy och var nära att höja på ögonbrynen.  Antingen så var han fortfarande själv i hytten eller så delade han med Jake, annars skulle han ha sagt något mycket elakare. Det var som att Liam aldrig kommit ifrån det där beteendet han fått i 6an, att han skulle imponera på sina så kallade kompisar genom att bete sig som ett svin mot andra, och helst mot Andy då.
Simon nappade åt sig kortet mellan hans fingrar och öppnade deras hytt. ”Nice, havsutsikt och allting.”
När Andy vände sig om mot Liam igen hade han redan försvunnit in i hytten.

Liam ville inte säga att han var fåfäng, fastän många hävdade motsatsen, men det tog nästan tjugo minuter innan han kände sig nöjd med håret.
”Jag hade hunnit springa 3 varv runt däck typ”, flinade Jake. Han såg såklart bra ut i håret som vanligt, och precis som vanligt så hade det tagit honom typ fem minuter. Orättvist minst sagt. Jakes mörkbruna hår var en aning längre än Liams, och så där rufsigt vilt som att han skulle vara en surfare som hela tiden badade i saltvatten. Han var väl ungefär 1,80 kanske, så betydligt kortare än Liam, med seniga armar och vältränad mage, för det var klart Liam hade sett den. Ögonen var stora och bruna, rena rådjursögonen, inramade av täta svarta ögonfransar, och ögonbrynet pryddes av en piercing. Hade dom inte varit kompisar så länge så hade Liam säkert kunnat tänka sig att vara tillsammans med honom, för han var snygg som få och världens schysstaste. Visst kunde han hetsa upp sig ibland även han, men han var betydligt mer nere på jorden än vad Liam var och fastän det ofta gjorde honom frustrerad så fattade han att det var en sådan kompis han behövde. Någon som faktiskt kunde ifrågasätta honom utan att det blev provocerande.
Medans Liam och hans övriga kompisar inte hade några större problem med att kasta lite elaka kommentarer efter folk, så var Jake oftast den som suckade och sa att dom skulle ge sig, han såg inte lika mycket nöje i det. Inte längre i alla fall. I ettan hade han varit precis likadan, men han hade tydligen bestämt sig för att bli en bättre människa eller något sådant efter det. Det skulle aldrig inträffa Liam.
Dessutom hade Jake fler kompisar i andra klasser, så för honom gjorde det kanske inte så mycket om Pontus, Johan och resten av kompisgänget tyckte han var mesig någon gång som inte hängde med på precis allting. Så skulle det inte vara för Liam. Han visste att om han plötsligt skulle säga ’nej men ge er’ så skulle dom kolla sådär konstigt på honom, som att det var han som var det äckliga Emot, och tycka att han var en jävla mes. Han vågade inte riskera det. Inte en chans. Enda sedan 6an hade Liam varit omgiven av massvis med kompisar, men förutom Jake så var det inte någon han hade kommit riktigt nära. Innerst inne fattade han nog varför; han hade inte särskilt mycket gemensamt med Pontus och compani, inte mer än att dom tyckte om att festa och kunde vara stora i käften. Dom hade rent naturligt hamnat i samma klunga den där första terminen för att dom alla varit killar som gillade att höras och synas och efter det fortsatt att hänga ihop. Han kunde pinsamt nog inte nämna något djupare dom hade gemensamt. Inte som med Jake. Inte som han hade haft med Andy en gång i tiden, även om dom gemensamma intressena förståeligt nog hade varit en aning barnsligare.
”Äh håll käften”, flinade han och knäppte den svarta skjortan och sprutade på lite parfym. Ocean hette den, vilket egentligen var ett ganska missvisande namn som dök upp åtskilliga gånger i parfymvärlden. Han hade varit vid havet många gånger och det luktade bra äckligare än hans parfym, och det var väl tur. Skulle ju inte vara supermysigt att gå runt och lukta fisk, tång och lort.
Jake skrattade och öppnade dörren, kom sedan snabbt in igen. ”Vet du vilka grannar vi har?”
”Mm”, sa Liam och lutade sig närmare spegeln för att måla på kajal runt dom smaragdfärgade ögonen.
”Nu har du ju världens chans att ’råka’ ta fel hytt ikväll”, log han retsamt.   
Liam såg på honom med höjda ögonbryn. ”Jag vet inte ens vad den där vithåriga killen heter, men..”
”Gabriel”, sa Jake snabbt.
”Va?”
”Han ser ut som ängeln Gabriel”, flinade Jake. ”Nej jag vet inte, Simon kanske? Jag tror jag hade samma engelskakurs som honom förut.”
Liam skrattade till. ”Vad fan? Ja men i alla fall, den där Simon verkar så jäkla pryd att man inte ens skulle få peta på honom.”
”Andy skulle du säkert få peta på om du betedde dig lite snällare. Självklart var det han jag menade.”
”Men jag vill inte peta, inte ens pyttelite, på Andy. När ska du sluta tjata?”
”När du lagt in en stöt har jag ju sagt”, log han glatt. ”Ska du ha den där karamellen föressten?”
”Hm?” Liam såg frågande på honom men såg sedan den pappersinklädda godisen på det lilla sängbordet. Sådana där som oftast var färgglada men smakade jätteäckligt. ”Nej ta den du”, sa han roat. ”Ska vi gå?”
”Det beror på dig, jag har varit klar länge”, retades han.
När dom klivit in i hissen såg Liam på Jake igen. ”Allvarligt, det där tjatet om Andy. Tycker du inte att det finns någon bättre för mig? Någon som jag tycker om kanske?”
Jake log och lutade ryggen mot spegelväggen. ”Chilla Liam, jag skojar ju med dig”, flinade han. ”Eller alltså jag tycker du är dum som inte gör något, för han är assnygg och eftersom du var bästa kompis med honom så måste han ju ha rätt många bra sidor också. Men det är klart du ska hitta någon som du tycker om på riktigt, jag känner ju inte Andy, och visst ibland verkar han lite emo-deppig men..”, Han ryckte på axlarna och tillade sedan flinande. ”Hade han tyckt bättre om mig så hade jag tagit honom.”
Liam höjde på ögonbrynen. ”Säg att du skämtar.”
”Spelar ingen roll, han hatar mig ändå så som jag betett mig tidigare, plus att jag hänger med dig. Du ligger förmodligen överst på hans hatlista och jag trea eller fyra.”
Liam såg roat på honom innan han vände tillbaks uppmärksamheten mot sig själv i spegeln och drog till luggen. ”Han ligger etta på min lista också så.”

Det var först vid buffèn som Andy träffade på Lisette.
”Efterrätten är lätt det bästa, kan man inte få börja med den?” flinade hon. ”Vad fin du är förresten.”
”Åh tack”, log han. Han hade inget speciellt på sig. Mörkblåa smala jeans, nitskärp och en v-ringad mörklila t-shirt. ”Vart sitter ni?”
”Där borta vid fönstret tror jag”, svarade Lisette och la på lite potatisgratäng. ”Vi kan väl ses senare? Vi måste dansa”, sa hon glatt.
”Absolut”, log han.
Det var rätt logiskt att SP-klasserna delade långbord, men det gjorde ändå att Andys humör sjönk lite. Det skulle ju vara toppen om Liams jävla kompisar skulle förstöra den här kvällen för honom.
”Vart hittade du fyllisarna?!” Andy vände sig om när han hörde Jakes röst och fick då också syn på Liam som satt bredvid honom.
”Physalis heter det”, skrattade Liam. ”Dom låg vid frukten.”
Han hade inte sett till Liam förrän där när dom kommit fram till hytten och det var ingen mening att förneka att han var snygg, snyggare än vanligt alltså. Han hade en svart skjorta på sig, vilket fick hans hår att se ännu lite blondare ut. Och den sotiga kajalen ramade in ögonen rätt fint, medgav han något motvilligt. Vad han hade för byxor kunde han inte se då Liam satt på motsatta sida av bordet.
Liam tog upp sitt vinglas men innan han hunnit föra det till läpparna märkte han att Andy såg på honom. Han höjde frågande på ögonbrynen och Andy vände snabbt bort blicken.

”Johan! Kom nu!” ropade Liam när bartendern ställt fram deras tequilas på bardisken. ”Nej Jake vänta! Du får inte börja.”
Maten hade varit jättegod, och drickan med. Så Liam var inte helt spiknykter längre när dom tagit sig upp till tionde däcket och discot.
Johan slog sig ner på pallen bredvid och såg på sina två kompisar. ”Ett, två, tre.”
Liam tömde sitt shotglas och smällde sedan ner det i bordet. Han grimaserade lite och drog luggen ur ögonen.
”En till?” undrade Jake retsamt. ”Eller ska vi ta cola?”
”Skitkul”, flinade Liam tillbaks. ”Två till.”

Lisette snurrade runt två varv med Andy och skrattade. ”Jag kommer ha så ont i fötterna imorgon!” Hennes vanliga turkosa converse var utbytta till ett par svartvitprickiga klackskor och Andy kunde tänka sig att det inte var särskilt bekvämt.
”Tur att du har mig som i alla fall kan skjutsa hem dig imorgon då”, flinade han. ”Vill du ha något att dricka?”
”En ananascider tror jag, här ta mitt kort.”
Han skakade på huvudet. ”Nej det är lugnt”, sa han och struntade i Lisettes protester.
”En öl och en ananascider.”
”Men Emot, dricker du?” Johan puffade lätt till honom i sidan med en road min. 
”Nej jag beställer ändå bara för att jag tycker det är så kul”, suckade han och himlade med ögonen. Han kunde se Jake och Liam svepa varsitt shotglas en bit bredvid och att döma av deras fnissande var det inte deras första.
Andy fick sitt glas och ciderflaskan och gick iväg för att leta upp Lisette igen.

”Wooa!” Liam höjde armen när en Avicii-låt började spelas, en låt som uppenbarligen uppskattades av fler att döma av tillströmmandet av folk till dansgolvet, och drog sedan Nataly intill sig. Hon flätade samman deras fingrar och trots Liams något runda fötter tyckte han att det gick rätt bra med dansandet ändå.
”Du är jätteduktig på det här”, sa hon glatt när han mest började skojdansa någon slags vals, någon extra snurr här och där.
”Tackar”, flinade han.
”Det skulle vara så kul om vi kunde gå på balen, eller hur? Då är jag garanterad en chans i danstävlingen också”, log hon snett.
Då börjades det igen. Nataly hade tjatat på honom om studentbalen sedan i oktober typ. Han hade väl varit lite vag i sina svar, ’Vet inte, kanske’, ’Vi får se’. Visst var hon söt och oftast rätt kul, men som baldejt.. Han hoppades fortfarande lite i hemlighet att han snart skulle känna ’åh men hon vill jag gå med!’ om någon tjej. Det skulle ju förmodligen vara enda balen han skulle gå på. ”Tycker du inte det Liam?” Fortsatte hon och lät fingrarna trippa över hans bröstkorg, upp till skjortöppningen. Antingen så hade hon druckit rätt mycket eller så hade hon blivit full på två cider. Förmodligen det senare.
”Jaja men vi går väl då.” Han orkade inte med tjatet längre.
Han trodde att hon skulle bli nöjd med det svaret men istället fick han en irriterad blick ifrån den kortare mörkrödhåriga tjejen. ”Jag vill inte vara något slags välgörenhetsfall, typ att du går med mig för att vara snäll.”
”Men jag vill”, sa han utan att lyckas få till särskilt mycket övertygelse i rösten.
”Vet du, skit i det Liam! Du kommer få gå helt själv, du är medveten om det va?” fräste Nataly till och lämnade honom på det folkfyllda golvet under discolamporna.
Ojdå.. Han såg efter henne en stund men tog sedan sikte på baren istället. Vart Jake och dom andra hade tagit vägen visste han inte riktigt. Uppe på däck kanske.

Det var länge sedan Andy dansat och det hade varit riktigt kul. Även om han inte hade klackskor på sig, då hade någon gärna fått kasta honom i havet för att få honom att skärpa till sig, så värkte fötterna en aning.
”Vi måste ju spela lite banditer, man kan inte åka båt utan det”, flinade Nicholas när dom letade efter en hiss. Det blev en aning för varmt att befinna sig på dansgolvet hela tiden. Han kände sig småsnurrig i huvudet efter diverse drycker men han kunde i alla fall gå rakt. Mer än vad Liam verkade ha kunnat när Andy sett honom för ett tag sedan. Fast å andra sidan hade det börjat gunga lite så det kunde kanske bero på det med. Mobilen plingade till i hans ficka för att meddela att han hade fått ett sms.
[22:10 nytt meddelande- mamma] Har ni kul? Cathy undrar om du sett till Liam något också. Nu går jag och lägger mig. Godnatt, kram mamma.
Lika bra att svara innan hon somnat då. Men varför han skulle vara någon jäkla Liam-uppdaterare visste han inte, bara för att Liam själv inte kunde besvära sig med att svara på Cathys sms eller? Eller trodde Magda på allvar att Andy och Liam satt ihop på något sätt under den här resan? När dom inte var tvingade att umgås?
[22:11 sänt meddelande] Jaa jättekul :) liam – full som ett as men verkar ha kul. godnatt.
Han tänkte inte hålla Liam om ryggen på något sätt, då överdrev han gärna istället. Det kunde Liam gott och väl ha efter den där intryckningen mot väggen i skolan. Långtjurig? Nejdå.

 

vill jättegärna höra vad ni tycker! gärna Vad ni gillar/inte gillar :) Kommentera =D

Namn:
Kom ihåg mig!

Mail(syns bara för mig):

Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0